Juleøl
40,00 DKK
Hvert år brygger vi to forskellige juleøl på Krenkerup Bryggeri. Vil du smage dem begge? Så find dem samlet i julekassen her Vil du i stedet have årets juleø...
Du skal være fyldt 18 år for at se indholdet på denne hjemmeside. Klik fortsæt hvis du er over 18 år.
eller Gå tilbagePå Krenkerup Bryggeri brygges øl på rene råvarer uden tilsætningsstoffer, men med masser af passion og historie. Krenkerup Bryggeri er en del af Krenkerup Gods som siden 1367 er gået i arv fra slægt til slægt.
Se processen ›Når vi brygger øl på Krenkerup, bruger vi så vidt muligt kun vores egen malt i produktionen – den malt kommer fra byg dyrket på Krenkerups egne marker. Det er et årligt højdepunkt når moder natur, dygtige folk i marken og brygmesterens tålmodighed skaber årets malt.
Når vi har sikret os, at proteinindholdet i byggen er i orden, og byggen har hvilet tilstrækkeligt efter høst, køres den til Fuglsang Maltfabrik i Danmark, som skånsomt malter det og sender det retur. Herefter begynder processen med at lave vores eget korn om til øl brygget på vores eget bryggeri – dét er øl fra jord til bord.
Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget med malt fra egne marker og omhyggeligt udviklet efter det bayerske Reinheitsgebot – en særlig brygningsmetode efter tyske foreskrifter, der stiller høje krav til rene råvarer og absolut ingen anvendelse af E-numre, tilsætningsstoffer, konserveringsmidler og enzymer. Det giver dansk kvalitetsøl på vand, malt, humle, gær og intet andet!
En sand kvalitetsøl med perfekte råvarer er også afhængig af det perfekte vand, derfor gør vi noget særligt – vi skræddersyer vandet. På den måde opnår vi den helt perfekte sammensætning af hårdt og blødt vand til vores forskellige typer af øl.
Malt er kroppen i alle øl, og Krenkerup bygmalt bidrager både med perfekt afstemt proteinindhold, farve, aroma, tekstur i skumkronen, fylde og eftersmag.
Hvis malten er kroppen i øl, så er humlen sjælen og krydderiet. Du kan ikke se humlen, men du kan dufte og smage den. Vi ‘håndplukker’ og bruger kun den bedste humle fra hele verden. Humlens aroma og bitterhed afbalancer maltens sødme og skaber den enkelte Krenkerup karakteristika.
Gæren er nødvendig for at omdanne det naturlige sukker i urten til alkohol og kuldioxid. På Krenkerup brygger vi med forskellige typer gær; overordnet skelner man mellem en undergær til Lager-øllene og en overgær til Ale-typerne. Gæren har især indflydelse på øllets aroma, men også på både smag og klarheden i glasset.
På Krenkerup Bryggeri brygger vi ærlig, traditionel kvalitetsøl. Rene råvarer - og passion og godt håndværk - sikrer en øl i særklasse. Alle vores øl er høstet, brygget og tappet på Krenkerup.
I vores verden er der ingen genveje til perfektion – kun en kompromisløs tilgang til kvalitet sikrer rene, velsmagende produkter. Vores øl er mellem 4 og 12 uger undervejs - men de er ventetiden værd...
Først når den er helt klar, tappes en Krenkerup øl! I ugen op til tapning smager vores brygmester dagligt, og først når smag, farve og kvalitet er på højeste niveau, tapper vi øllet på fustager og flasker. Al øl tappes på Krenkerup Gods.
Vi håber, at du vil tage dig god tid til at lytte til dine sanser, når du nyder en øl fra Krenkerup. Øl fra Krenkerup Bryggeri er brygget som en hyldest til den gode smag - i hver tår, i hvert glas og i hver flaske.