Kontakt os
Stakitøl fra Krenkerup
Øl fra Krenkerup
Krenkerup Bryggeri

Krenkerup Stakitøl

Er du nærtboende eller blot lægger vejen forbi Lolland og Falster, kan du komme forbi Krenkerup Bryggeri og købe en flot 2-liters specialflaske med frisktappet fadøl direkte fra hanerne på Traktørstedet ved bryggeriet.

Og du kigger bare forbi og får fyldt op igen, når tørsten melder sig. Vi kalder det Stakitøl.

For mange år siden havde vi et mejeri på godset, hvor lokale hver dag kom forbi og hentede mælk og is med hjem. Vi fortsætter traditionen på bryggeriet, hvor du nu kan komme og købe din egen 2-liters specialflaske med god lokal øl – lige til at fylde op igen og igen. Du får frisktappet fadøl direkte fra hanerne på Traktørstedet ved bryggeriet, som du tager med hjem og nyder samme dag eller dagen efter.

Første gang betaler du kun for flasken, så giver vi øllet. Og når tørsten melder sig, kan du bare kigge forbi og få fyldt op igen – til en rigtig god pris naturligvis.

Fakta om rengøring

  1. Når du har tømt flasken, skyller du efter i varmt vand, og rengører med børste. Brug ikke sæbe.
  2. Du fylder flasken halvt op med varmt vand og tilsætter 2 teskefuld Soda – ryst grundigt og brug børsten igen. Husk proppen inden du ryster.
  3. Til slut skyller du efter 2 gange i rent vand  og sætter flasken til tørre – det er bedst at den er helt tør før næste opfyldning.

Få STAKITNYT på mobilen

Modtag SMS omkring Stakitøl, tilbud og særopfyldninger. Send “Krenkerup stakit” til 1204. *Koster kun alm. SMS-takst. Ønsker du senere at framelde dig SMS-tjenesten, skal du sende en mail til jar@krenkerup.dk med dit mobilnummer og skrive at du gerne vil frameldes.

Stakitøllens oprindelse

Stakitøl var en 5 og 10 liters flasketype, der oprindelig blev indført  i 1930’erne, fordi de var nemmere at rengøre end de små ølankere. Flaskerne blev påført trærammer, der mindede om et stakit, så de var lettere at transportere. Krenkerup Stakitøl er tilpasset vores tid, og er i 2 liters specialflaske uden træramme – det bringer æstetikken frem på frokostbordet.